14 Ocak 2021 Perşembe

Renault 5 Prototype


Renault'dan heyecan verici haberler geliyor. Fransız üretici, ünlü küçük otomobili 5'i yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Elektrikli bir otomobil olarak Renault 5, retro tasarım diliyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Orijinal 5'ten daha köşeli hatlara sahip olan prototipte kare biçimli LED aydınlatma üniteleriyle ışıklandırmalı logo ve marka ismi görülebiliyor. Şişkin çamurluklar, ince yapılı yan aynalar, büyük jantlar ve gizlenmiş B sütunu sayesinde dinamik duran otomobilde kumaş tavan kullanılmış.

Ön kapılarında hemzemin, arkadaysa gizli kapı kolları kullanılan konseptin arkasına geçildiğinde orijinal Renault 5'in stopları ve asimetrik yerleşimli marka logosu görülebiliyor. Tamponunsa büyük kısmı siyah renkli olarak sunuluyor.

İç mekanı detaylandırılmamış olsa da modelin koltuk kafalıklarının kenarlarında LED aydınlatmalar görülebiliyor. Yüksek yan destekli koltuklar kabartmalı yapılarıyla da dikkat çekiyor. Şeffaf gösterge tablosuysa dışarıdakilerin okuyabileceği şekilde mesaj yayınlayabiliyor. Aracın elektrik motorlu olduğunu açıklayan Renault, piller veya performansla ilgili bir bilgiyse paylaşmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder