14 Ocak 2021 Perşembe

Dacia Bigster


Renault ana markası altında yer alan markalarda işler değişmeye başlıyor. Üreticinin daha uygun fiyatlı modellerle öne çıkan markası Dacia, piyasaya sürmeyi planladığı yeni SUV modelinin ilk ipuçlarını Bigster konseptiyle veriyor.

 4.6 metreye ulaşan boyuyla Duster'ın üzerinde konumlanacak otomobilin konsept hali heybetli bir görünüme sahip. Yatık "Y" biçimli farlar ve stopların haricinde panjurda da aydınlatma sunan aracın dik tasarımlı burun kısmında geniş hava girişi gözlerden kaçmıyor. Hem kenarları hem de ortasında bombe bulunan kaputsa çıkıntı yapan çamurluk ve yan etekler gibi güçlü görünümü pekiştiriyor.

Arka kapı kolları C sütununa gizlenen otomobilin siyah renkli jantlarında yeni bir logo görülebiliyor. Arkadaysa yine dik inen bir bagaj kapağı tasarımı, spoiler ve şişirilmiş çamurluklar dinamik bir duruş sağlıyor.

Grubun CMF-B platformu üzerine geliştirilecek aracın iç mekanında dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran gibi donanımların yanında üçüncü koltuk sırasının da bulunması bekleniyor. İçten yanmalı motorların yanında hibrit ünite de seri üretimde beklenen motorlardan.

1 yorum: