19 Aralık 2021 Pazar

Morgan Plus 8 GTR


Morgan'ın klasik tasarımlı modelleri hayatta kalmaya devam ediyor. Plus 8'in en yüksek performanslı versiyonu GTR son kez güncellendi. Üstelik bunu, uzun kaputu altında BMW'den alınan V8'i korumaya devam ederek yaptı.

Üretimine 1968 yılında başlanan otomobil aralıklarla da olsa 50 yılını tamamlamış durumda. Uzun kaputun haricinde yuvarlak farlarını da koruyan otomobil bu donanımında LED teknolojisi kullanmış. Beş kollu jantları tek bijonlu olan GTR'ın yan bölümünde hava çıkışları da dikkat çekiyor. Sabit tavanın arkasına eklenen 3. fren lambası ve seramik egzoz sistemi haricinde ön bölümde splitter ve GTR armalı sis farı kapakları gözlerden kaçmıyor.

İç mekanı da klasik tasarımı koruyan Plus 8'te sabit sırtlık ve kafalıklara sahip karbon fiber koltuklara sahip. Deri döşemenin standart olarak sunulduğu iç mekanda hız ve devir göstergeleri orta konsolda yer alıyor. Küçük direksiyon simidiyse uyarı lambaları ve diğer analog göstergelerin önünde yer alıyor.

Kaputu altında 4.8 litre hacimli V8 motor barındıran otomobilin 375 beygir güç üretebildiği tahmin edilse de kesin güç henüz açıklanmış değil. Şanzıman seçenekleriyse 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri tam otomatik. Bu arada otomobilden sadece 9 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder