16 Haziran 2023 Cuma

Mercedes-Benz Vision One-Eleven


Mercedes'ten sürpriz bir konsept daha geldi. 60 ve 70'li yıllarda ortaya çıkan C 111 konseptlerine göz kırpan tasarımıyla dikkat çeken otomobil bir çift elektrik motoruyla donatılmış olsa da teknik verileri hanüz paylaşılmadı.

Sadece 1.170 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin tabanı da neredeyse yola temas halinde. C 111'de olduğu gibi ön bölümde bir çift yuvarlak far sunan otomobil yine önde büyük hava geçişlerine sahip. Splitter, geniş yan etekler ve difüzör de aerodinamik verimliliği artıran donanımlar arasında.

Kapıları yukarıya doğru açılan konseptte tek bijonlu dev jantlar kullanan Mercedes, arkada da önde olduğu gibi aydınlatma grubu için LED teknolojisinden faydalanmış. Geniş cam alanlarına sahip olan otomobilin bagaj bölümü bu sayede dışarıdan izlenebiliyor.

Neredeyse oval bir direksiyon simidine sahip olan otomobilin gösterge paneli de boydan boya uzanıyor. Koltuklar arasında bir de dokunmatik ekran bulunduran üretici oturma pozisyonunu yarış otomobillerindekine benzer konumlamış. Sabit kafalıklı koltuklar, aynı bagaj bölümünde olduğu gibi dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder