14 Haziran 2023 Çarşamba

Lotus Emira GT4


Lotus Emira GT4 müşterileri için haberler iyi. Geçtiğimiz yıl duyurulan otomobil üretime alınmadan güçlendi. Sadece pistlerde kullanılabilecek olan otomobilin şanzımanında ve aerodinamik paketinde de geliştirmeler var.

Tasarım olarak seri üretim modele olan benzerliğiyle dikkat çeken otomobilde ön kısımda splitter, arkada da büyük spoiler kullanıldığı görülebiliyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin hava girişleri, difüzörü ve deflektörlerinde de farklı tasarımlar kullanılmış.

Fren, süspansiyon, direksiyon ve soğutma sistemleri de elden geçirilen aracın iç mekanında kumandalar ve dijital ekrana sahip sökülebilir direksiyon simidi, tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli, karbon fiber yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve şalterli kumandalar gibi detaylar yer alıyor.

Kaputu altında görev yapan kompresör beslemeli, 3.5 litre hacimli V6 motor 461 beygir güç üretebilirken bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli, sıralı bir şanzımanla aktarılıyor. 96 litre hacimli yakıt deposuna sahip olan Emira GT4'ün sıvılar hariç ağırlığıysa 1.300 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder