7 Temmuz 2021 Çarşamba

Lotus Emira


Yakın gelecekte içten yanmalı motorlara veda etmesi beklenen firmalar arasında yer alan Lotus, bir sürpriz yapıp iki farklı benzinli motor seçeneğine sahip olan Emira'yı tanıttı. Süperspor otomobil görünümlü model Porsche 718 Cayman'a rakip olacak.

Evora'dan 20 mm uzun olan otomobilin yuvarlak hatları Evija'yı hatırlatıyor. Arkaya doğru uzayan LED farlar ve kaputta yer alan hava girişleri dinamik dururken tamponda yer alan hava girişleri agresif görünümü geliştirmiş.

20 inç çaplı jantlara sahip otomobilin yan bölümünde de hava girişleri dikkat çekiyor. Cam kapağın altında yer alan motorun arkasında küçük bir spoiler, ince LED stoplar, hava çıkışlarına sahip tampon ve çift egzoz çıkışı bulunuyor.

İç mekanı, eski Lotus modellerinden çok daha modern ve lüks olan Emira'da dijital gösterge tablosu, dokunmatik ekran, deri ve Alcantara döşemenin yanında elektrikli koltuklar, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, USB çıkışı ve ambiyans aydınlatması yer alıyor. Bütün bu donanımlar, aracın ağırlığını 1.4 tonun üzerine çıkarmış.

İlk motor seçeneği, AMG arması taşıyan, 2 litre hacimli, turbo beslemeli ünite olacak arkadan itişli Emira'nın ikinci motoruysa kompresör beslemeye sahip, ve Toyota armalı 3.5 litre hacimli bir V6. Güç seviyeleri kesinleşmemiş olsa da ilk ünitenin çift kavramalı şanzımanla, ikincisninse ister manuel, ister 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabileceği kesinleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder