7 Temmuz 2021 Çarşamba

Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae


Lamborghini, artık 10 yaşını deviren V12 motorlu modeli Aventador'un üretimini son versiyonla tamamlıyor. Ulrimae isimli araç, 300 coupé ve 250 adet roadster örneğe sahip olacak ve aracın üretim sırası A sütununda görülebilecek.

Tasarım olarak bu sefer oyunu sadelikten yana kullanan İtalyan üretici, karşımıza SVJ'de olduğu gibi çılgın bir aerodinamik kitle çıkmamış. Bu aracın jantlarını kullanıyor olsa da yeni tamponların sunduğu aktif aerodinamik özellikler göze daha az batıyor. Karbon seramik fren diskleri ve direksiyonel arka aks standart donanımda.

İç mekanda da büyük değişikliklere sahip olmayan otomobilin koltukları ve ön konsolunda Y desenleri göze çarpıyor. Koltukların yan bölümlerinde Ultimae işlemeleri görülebilirken deri ve Alcantara döşemeler standart donanımda.

Kaputu altında görev yapan atmosferik emişli V12 ünite 6.5 litre hacimden 780 beygir güç, 720 Nm tork alabilen araç 7 ileri vitesli, tek kavramalı, yarı otomatik şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Aventador S'e göre 25 kg daha hafif olan Ultimae'nin Coupé seçeneği 1.550, Roadster ise 1.600 kg ağırlığında. Her iki seçenek de 355 km/s maksimum sürate ulaşabilse de sabit tavanlı aracın 2.8 saniyelik 0-100 km/s deparı, üzeri açılan kardeşininkinden 0.1 saniye daha iyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder