7 Temmuz 2021 Çarşamba

Volkswagen Golf R Variant


Golf, en güçlü wagon seçeneğine kavuştu. Golf R'ın daha da kullanışlı olan versiyonunda, hatchback kardeşte bulunan her türlü sportif detay yer alırken büyük bagajıyla aileler de hedefleniyor.

Ön bölümü tanıdık olan otomobilin gümüş renkli tavan rayları ve daha uzun tavan çizgisi kendisine özel. 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri sunan model dört çıkışlı egzoz sistemi ve biraz daha sportif görünen arka tampon gibi farklılıklara da sahip.

İç mekana geçildiğinde ön bölümün, kısa boylu kardeşten alındığı görülebiliyor. Arkadaysa diz ve baş mesafelerinde artış var. 4.633 mm boya sahip otomobilin bagaj hacmi 611 ile 1.642 litre arasında değişiyor.

357 mm çaplı fren disklerine sahip olan Golf R Variant'ın süspansiyon sistemi de yeniden ayarlanarak değişen ağırlık dağılımına ayak uydurulmuş. Bu arada hatchback kardeşe göre ağırlık artışı 79 kg olarak açıklanıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, benzinli motoru koruyan model 320 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı. R Performance paketiyle birlikte gelen 19 inç çaplı jantların yanında maksimum sürat limitörü de 270 km/s'e çekiliyor. Bu paketle birlikte sürüş modlarına Nürburgring ve Drift de ekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder