8 Temmuz 2021 Perşembe

Ineos Grenadier

Ineos, geçtiğimiz yıl Grenadier isimli ilk otomobilini tanıttığında çok konuşulmuş olsa da her geçen gün elektrikliye doğru ilerleyen pazarın ortasına 6 silindirli araçlarla girmek büyük sansasyon yaratmamıştı. Birçok kişinin kısa ömürlü olarak gördüğü projenin yeni tamamlanan iç mekanı da bizlerle paylaşıldı.

Köşeli hatlara sahip dış görünüşüne bakıldığında aklımıza klasik Land Rover Defender'ı getiren SUV aslında bu özelliğine güveniyor diyebiliriz. Yuvarlak LED farlar, kısa tamponlar, sac jantlar, dışarıdan menteşeli kapılar ve gövde altı korumalarıyla arazi sürüşüne hazır olan modelde bu amaca yönelik birçok aksesuar da sunulacak. 2024 yılında pick up seçenekleri de tanıtılacak olan araç bu gövdesinde 305 mm uzatılan aks mesafesi sunacak.

Dış görünümüne yakışan bir iç mekana sahip olan otomobilde modern dokunuşlar da unutulmamış. Hem geniş orta konsol hem de tavana yerleştirilen kumandalarla bir uçak kokpitini hatırlatan bölümde ince bir dijital gösterge paneli ve iki kollu direksiyon simidi yer alıyor. Vites kollarından ilki BMW'den alınsa da takviye için özel bir kol tasarlanmış.


Dayanıklı ve yıkanabilir malzemelerden üretilen bölümde tavana yerleştirilen cam bölümler manuel olarak açılabiliyor. Ayrıca arka tarafta, tavanın kenarlarına eklenen bombeli camlar da Defender'a göz kırpan detaylar arasında. Bagaj bölümündeyse zemine kullanışlı metal raylar yerleştirilmiş.

Kaput altında yer alacak motorlarsa tanıdık. BMW raflarıdan alınacak 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli üniteler, pazara göre benzinli veya Diesel olarak alınabilecek. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana da sahip olacak Grenadier dört tekerlekten çekiş sistemini de standart olarak sunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder