10 Temmuz 2021 Cumartesi

XPeng G3i


Çinli üreticiler elektrikli otomobillerini şık bir şekilde makyajlamaya devam ediyor. XPeng'in SUV modellerinden G3, yaşadığı güncellemenin ardından ismine de "i" harfini eklemiş bir şekilde tanıtıldı.

Sadeleştirilmiş bir ön tamponla karşımıza çıkan otomobilde kullanılan çift katlı LED far tasarımı sürüyor olsa da üst kat artık ortadan birbirine bağlanıyor. Kapı kolları hemzemin hale gelen otomobilin arkasında da artık daha büyük bölümü gövde rengine boyanan tampon ve yatay reflektörler var.

İç mekanında tasarım olarak bir değişiklik bulunmayan otomobilin sunduğu döşemelerin renk kombinasyonlarındaysa yenilikler mevcut. Dijital gösterge paneli korunurken 15.6 inç büyüklüğünde, dikey yerleşimli dokunmatik ekran güncellenmiş. Ayrıca otonom sürüş sisteminde de güncellemeler yapılmış.

Öne yerleştirilen elektrik motoru 197 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8.6 saniye sürerken maksimum sürat 170 km/s. 55 ve 66 kWh kapasiteli iki batarya seçeneğine sahip olan aracın NEDC standardında ölçülen menzil değerleriyse sırasıyla 460 ve 520 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder