24 Ağustos 2018 Cuma

Lamborghini Aventador SVJ


Lamborghini'nin Nürburgring fatihi sonunda bizlerle. Zaten agresif bir görünüme sahip olan Aventador temelleri üzerine geliştirilen seçenek İtalyan markanın en hızlı güncel yol otomobili olma özelliğini taşıyor.

963 örneği üretilecek olan aracın 63 adedi, siyah beyaz gövde rengine sahip olacak. Bu otomobillerde kullanılan 63 kapı numarası, ilk Jota'nın piyasaya çıktığı 1963 yılına atıfta bulunuyor. Bahsi geçen araçlarda bakır renkli dış trim parçaları da kullanılacak.


Huracan Performante'nin izinde giden otomobilin hızlanmasındaki en büyük sebep aktif aerodinamik parçalara sahip olması. Yere bastırma kuvveti %40 artarken hava sürtünme katsayısı da %1 oranında aşağıya çekilmiş. Bunları gerçekleştiren değişiklikleri fark etmekse zor değil.

Yenilenen ön tamponunda birçok hava girişi yer alan SVJ'nin her yanından deflektörler çıkıyor. Yan etekler ve yan hava girişleri de büyümüş. Arkaya farklı bir spoiler yerleştiren Lamborghini motor kapağını da yenilerken arka tamponun da büyük kısmını difüzör olarak kullanmış. Ayrıca çiftli egzoz çıkışı da yukarıya alınmış.


Ağırlığı 1.525 kg'a indirilen modelin 100 km/s'ten durağan hale geçmesi için 30 metre yeterli oluyor. Nürburgring turunu 6:44:97 gibi bir sürede tamamlayabildiği düşünülürse bu veri kabul edilebilir bir değer. Dört tekerlekten çekiş ve yönlendirilebilir arka aksa da sahip olan otomobilde 7 ileri vitesli, yarı otomatik şanzıman görev yapıyor.

Kaputu altında görev yapan 6.5 litre hacimli V12 motor 770 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen SVJ, 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken 0-200 km/s süresi 8.6 saniye. Maksimum süratse 350 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder