23 Ağustos 2018 Perşembe

Hyundai Elantra


Hyundai'den sürpriz bir haber geldi. Markanın C segmentinde yer alan sedan modeli Elantra makyajlandı. İlk etapta Kuzey Amerika seçenekleri tanıtılan otomobil çok farklı bir görünüm ortaya koyuyor.

Ön bölümde üçgen yapılı LED farlar ve köşeli tasarıma sahip tampona entegre edilmiş büyük panjurla dikkat çeken otomobilin kaputu da yenilenmiş. Farklı jantlarla donatılan Elantra'nın arkasında daha agresif tasarım sunan LED stoplar spoiler şeklini alan bir bagaj kapağı ve sportif görünen bir tampon kullanılmış.


İç mekanda da dikkat çekici değişiklikler sunan otomobilde i30'da da görev yapan direksiyon simidi, daha derin tasarıma sahip göstergeler, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, daha şık görünen havalandırma kumandaları ve kablosuz şarj tablası gibi farklılıklar bulunuyor. Havalandırma ızgaralarının ana hatları aynı kalsa da iç desenleri yeni.

Yardımcı güzenlik donanımı da zenginleşen otomobilde kazadan kaçınma asistanı, sürücü dikkat sensörü, şeritte kalma yardımcısı, çapraz trafik alarmı ve acil durum fren sistemi gibi sistemler görev yapıyor.


Tanıtımı A.B.D.'de yapıldığından ilk etapta benzinli motorları ortaya çıkan otomobilde görev yapan 2 litre hacimli ünite atmosferik beslemeli olsa da 1.4 ve 1.6 litre hacimli motorlar turbo beslemeye sahip. Motor seçeneğine bağlı olarak 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

1 yorum:

  1. Ömrümde gördüğüm en çirkin ön far tasarımı bu olabilir.. Makyajsız olan çok daha güzeldi..

    YanıtlaSil