24 Ağustos 2018 Cuma

Audi PB18 e-tron


Bütün markaların elektrik motorlu modeller üzerine yoğunlaştığı günümüzde Audi de elektrikli bir süperspor otomobil konsepti tanıttı. Etkileyici bir tasarım ve beraberinde gelen performans aracın dikkat çeken yanları.


Markanın köşel çizgilere sahip tasarım dilini devam ettiren konseptte agresif görünen dev bir panjur, LED farlar, aerodinamik yapılı, 22 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, yan hava girişleri, cam tavan, aynalar yerini alan yan kameralar, dev spoiler, yatık bagaj kapağı ve difüzör gibi detaylar gözlerden kaçmıyor. Shooting brake gövdeye sahip olan otomobilin bagaj hacmi 470 litre.

Asıl sürprizi iç mekanda olan otomobilin sürücü koltuğu, sürüş için gerekli bütün ekipmanlarla birlikte yana kaydırılabiliyor. Bu sayede araç iki veya merkezi oturma pozisyonuna sahip tek kişilik bir otomobile dönüşebiliyor. Oval direksiyon simidi ve dijital gösterge panellerinin yanında dokunmatik yüzeyler de donanımda bulunuyor.


Önde tek, arkadaysa iki adet elektrik motoruna sahip olan konseptin gücü 680 beygir olarak açıklansa da kısa süre için bu güç 775 beygire ulaşabiliyor. Karma tork değeriyse 830 Nm. Bu sayede 0'dan 100 km/s sürate hızlanma süresi 2 saniyenin biraz üzerinde olan otomobilin ağırlığıysa 1.550 kg.

95 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan PB18 e-tron'un menzili 500 km'nin üzerinde. 800 Volt şarj istasyonlarına uygun tasarlanan otomobil bu sayede 15 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Temassız şarj özelliği de donanımlar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder