11 Aralık 2023 Pazartesi

Lada Niva Travel


Son zamanlarda sesini duymadığımız markalardan olan Lada, efsane modeli Niva'nın Travel isimli daha modern seçeneğini tanıtalı aslında çok oldu. Blogda da bulunmasını istediğim Travel geçtiğimiz günlerde ek donanımlara kavuşsa da 90'lardan kalmış gibi görünmeye devam ediyor.

Fotoğraflarda görülen yeşil renkli araçta siyah renkli olan çamurluk ve kapı korumaları aslında gövde renginde. Koyu renkli jantlar da standart olarak gri renkli. Şnorkel de arazi paketinin bir parçası. Küçük stoplar ve bagaj kapağında yer alan stepne de otomobilin dikkat çeken tasarım detayları arasında.

İç mekan tasarımıyla bizleri 30 yıl geriye götüren otomobil bu bölümde siyah plastikten başka bir şey sunmuyor. Eski görünümü bozan tek donanımsa orta konsolun tepesine oturtulan dokunmatik ekran. Yaşam alanında başka dokunmatik kumandanın olmaması sanırız kimseyi şaşırtmayacaktır.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve merkezi diferansiyel kilidi gibi donanımları standart olan aracın kaputu altında artık Euro 5 egzoz normlarını karşılayabilen 1.7 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motor bulunuyor. Ünite 80 beygir güç, 127 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 19 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 140 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder