12 Aralık 2023 Salı

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE


Mercedes, şimdiye kadar ürettiği en güçlü SL modelini tanıttı. Şarj edilebilir hibrit motorla sunulan araç tahmin edileceği gibi tutumluluk için değil yüksek performans için tasarlanmış. Bu sayede sunulan veriler sıkıcı olmaktan oldukça uzak.

Tasarımında bir yenilik bulunmayan aracın bir SL 63 S E PERFORMANCE olduğu kırmızı renkli armalardan ve arka tamponda yer alan priz girişinden anlaşılabiliyor. Tek bijonlu 20 inç çaplı jantlar ve ön tampon altına da eklenen aktif spoiler haricinde bronz renkli fren kaliperleri de dikkat çeken detaylar arasında.

İç mekan tasarımında bir farklılık sunmayan otomobilin dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranında aracın hibrit sisteminin şarj verileri gibi farklılıklar bulunuyor. Bu arada standart olarak sunulan karbon seramik fren sisteminde önde 420, arkadaysa 380 mm çaplı diskler kullanılıyor. Ön kaliperler 6 pistonlu.

Kaput altında yer alan 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 motor 612 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 204 beygir güç üretebilen elektrik motoru ve overboost fonksiyonuyla birlikte karma verilerse 816 beygir ve 1.420 Nm oluyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 317 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder