10 Aralık 2023 Pazar

Rhino RR01


Bir ilginç otomobil haberi de Litvanya'dan geliyor. Kit car olarak satışa sunulması planlanan ve Rhino Racing tarafından geliştirilen otomobil fiberglas gövde ve alüminyum monokok şasiye sahip olacak. Motorun araçtan ayrı fiyatlandırılması da ilginç.

Önden bakıldığında damla biçimli farlarıyla Lamborghini Miura'yı andıran otomobilin yuvarlak hatları arkada McLaren modellerine göz kırpıyor. 19 inç çaplı jantlar, büyük spoiler ve difüzör haricinde çamurluklar üzerine açılan hava çıkışları, ince LED stoplar ve dörtlü egzoz çıkışlarıdikkat çekiyor. İnce yapılı yan aynalar, uzun splitter ve yan etekler de gözlerden kaçmıyor.


Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanında takla kafesine de sahip olan otomobilin çıplak görünümlü yaşam alanında yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, dijital gösterge paneli ve kumandalar entegre edilmiş U biçimli direksiyon simidi, fiziksel düğmeler barındıran orta konsol ve yere sabitlenmiş pedal grubu yer alıyor.

Sıralı şanzımanla gücünü arka aksa ilettiği öğrenilen modelin kaputu altındaysa Audi'den alınan 5.2 litre hacimli, atmosferik emişli V10 ünite yer alıyor. Aracın gövdesi, donanımına göre 25.000 veya 27.500 Euro karşılığında sunulurken motor için 37.500 Euro isteniyor. AP Racing imzalı frenlerdeyse 6 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder