15 Şubat 2023 Çarşamba

Chevrolet Aveo


Yeni Chevrolet Aveo Meksika'da tanıtıldı. Ülkenin en çok satan segmentine dahil olan model Güney Amerika ve Afrika pazarlarında da satışa sunulacak. Üretim yeri olan Çin'deyse Wuling armalı bir ikizinin satılması mümkün.

Eskisinden daha köşeli hatlara sahip olan Aveo hem sedan hem de hatchback gövde seçeneğiyle alınabiliyor. Çok dikkat çekici tasarım detaylarına sahip olmayan modellerin dört kapılı olanı, karakter çizgisinin bagaj kapağı ucuna kadar ilerleyip bir spoiler şeklini almasıyla öne çıkıyor. Hatchback seçeneğin arkasıysa çok daha Avrupai bir duruş sergiliyor.

Basit fakat çift renkli bir iç mekana sahip olan ikilide analog gösterge paneli, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, şalter görünümlü havalandırma kumandaları, metalik görünüme sahip kapı kolları ve şık bir şekilde gizlenmiş orta havalandırma ızgaraları yer alıyor.

Kaput altında tek motor seçeneği sunan Aveo'nun atmosferik emişli, 1.5 litre hacimli motoru 100 beygir güç, 143 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçları 6 adet simüle edilmiş orana sahip, sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) da almak mümkün.

3 yorum:

  1. Keşke Türkiye'de de satılsa. Artık ülkemizde sıfır satılan araba markası sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Chevrolet, Türkiye'de az para ile çok şey sunan bir markaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. talinant garabetinden daha güzel gözüktüğü kesin.

      Sil
  2. 1.3 Multijetli modelleri vardı Chevy'nin o motor olsa ülkemizde direk taksi olmaya aday

    YanıtlaSil