6 Ocak 2023 Cuma

Ram 1500 Revolution


Elektrikli pick up ailesine sonunda Ram de ekleniyor. Ford ve Chevrolet'nin ardından henüz konsept halinde olan bir model tanıtan firma, yeni elektrik mimarisine sahip aracıyla hızlı şarj olanakları ve ilginç özellikler sunmayı planlıyor.

Markanın diğer pick up modellerine baktığımızda oldukça sade bir görünüm sunduğu söylenebilecek konseptin Aydınlatılmış Ram logolu ön bölümde ince yapılı LED farlar ve neredeyse hiç çıkıntı yapmayan bir tampon yer lıyor. Kaput ve çamurluklarda yer alan bombeler aracı güçlü gösterirken yan basamaklar da şık bir şekilde gizlenmiş.

Aerodinamik kapaklara sahip büyük jantların ortasında, yere göre sabit duran bijon kapağı kullanılmış. Hemzemin kapı kolları ve yan aynalar yerine geçen kameralar da aerodinamik yapıyı iyileştiriyor. Kabinin arkasında bir spoiler bulunurken arka tamponun altı difüzör çıkışı şeklinde tasarlanmış. İnce yapılı LED stopların taştığı kasa kapağıysa çift parçalı olarak açılıyor.

B sütunu bulunmayan konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor. Cam tavan panelleriyle ferahlaşan kabinde dört koltuk yer alsa da kabin arkasında yer alan duvar katlanıp buraya iki koltuk daha eklenebiliyor. İnce uzun yükler içinse kabinin arkasında küçük bir kapak açılıp önde yer alan bagaja kadar uzanan 5.5 metrelik bir boşluk sunulabiliyor.

Oval bir direksiyon simidine sahip olan konseptin bu bölümünde büyük dokunmatik yüzeyler de bulunuyor. Gösterge paneli simit arkasında bulunmayan aracın orta konsolda yer alan dokunmatik ekranı da oldukça büyük. Yan kameraların görüntüleri de A sütunlarının alt bölümlerine konumlanan ekranlara iletiliyor.

Henüz teknik detaylar açıklanmamış olsa da araçta yönlendirilebilir arka aks, yüksekliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi, otonom sürüş özelliği ve çift motor sayesinde gelen dört tekerlekten çekiş sistemi bulunacak. 800 Volt mimarisi sunan model 350 kW şarja izin veriyor. Batarya kapasitesi de açıklanmamış olsa da 3 tonluk aracın 800 km civarı bir menzil sunması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder