3 Ocak 2023 Salı

Zeekr 001


Çin'in elektrikli araçları dikkat çekmeye devam ediyor. Geely'nin premium markası Zeekr, 001 isimli modeliyle dış görünüm olarak bakışları üzerine çekerken sunduğu donanım, performans ve menzille de kendisinden söz ettirecek gibi görünüyor.

Tasarımını Lynk & Co Zero konseptinden aynen alan otomobilde çift katlı far görünümü korunmuş. 22 inç çaplı jantlar ve hemzemin kapı kolları, boyu 4.970 mm olan aracı daha aerodinamik hale getirmek için uğraşırken yatık bagaj kapağı camı, arkayı boydan boya geçen LED stoplar ve spoiler sportif görünümü destekliyor.

Bol deri kullanımıyla lüksü öne çıkaran iç mekanda Z Sport paketi alındığında her köşenin Alcantara döşendiği görülebiliyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, ince dijital göstergeler, büyük dokunmatik ekran ve gizli havalandırma ızgaraları haricinde metal hoparlör kapaklarına sahip Yamaha ses sistemi de donanımda.

Tek elektrik motoruyla 272, iki taneyleyse 544 beygir güç üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.8 saniyeye kadar inebiliyor. 86, 100 ve 140 kWh kapasiteli bataryalar sunan 001'in menzili de 1.032 km'ye ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder