6 Ocak 2023 Cuma

YangWang U9

BYD'nin yeni markası YangWang bir kere daha karşımızda. Seri üretimine başlanan U8'in ardından yine elektrikli fakat yapı olarak bambaşka bir otomobille bizlerle olan marka iddiasını bir hiper otomobille sürdürmek istiyor.

U8'in aksine yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilde yine çok dikkat çeken parantez biçimli LED farlar bulunuyor. Kelebek kanadı şeklinde açılan kapılara sahip olan aracın kapı camları çerçevesiz. Yandan bakıldığında keskin karakter çizgileri sunan otomobilin arkasında büyük bir deflektör, difüzör çıkışları ve ince uzun LED stoplar görülebiliyor.


Bol bol deri ve Alcantara ile kaplanan iç meknada sportiflikten çok lüks öne çıkmış. A sütunu ve tavana hoparlör yerleştiren YangWang kapı içlerinde yer alan ambiyans aydınlatmasını koltukta yer alan dikiş ipliklerinin desenine uyarlamış. Metal pedal setinde gaz pedalının yere sabitlendiği görülebilirken dijital gösterge paneli ve dik yerleşime sahip dokunmatik ekran büyük değil.

Otomobilin boyu 4.966, eniyse 2.026 mm. 1.295 mm yükseklik ve 2.900 mm aks mesafesiyle birlikte 80 kWh kapasiteli bataryalar da geliyor. Desteklenen şarj hızıysa 500 kW! 1.305 beygir güç üretebilen araçta dört elektrik motoru bulunuyor ve menzili de 465 km. Maksimum sürati 310 km/s olarak açıklanan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.36 saniye. Ağırlıksa 2.475 kg.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder