6 Ocak 2023 Cuma

Peugeot Inception


CES'i konsept tanıtımı için kullanan markalar arasına Peugeot da katıldı. Üreticinin gelecekte sahip olacağı elektrikli otomobil mimarisini tanıtan Inception konsepti aynı zamanda çok şık hatlarıyla markanın tasarım yolunu da çiziyor.

5 metre boya sahip olan büyük sedan fanus biçimli kabin ve köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Bol ışıklandırmalı ön bölümde hava girişleri de bulunurken 22 inç çaplı jantlar 408'inkileri andırıyor. Yan aynalarını kamera ile değiştiren otomobilin kapıları da içeriye doğru gömülmüş. 

Gizli kapı kolları ve çerçevesiz kapı camları tasarımda akışkanlık sağlarken arka bölümde spoiler ve dışarıya doğru çıkıntı yapan bagaj kapağı görülebiliyor. Bu bölümde de önde olduğu gibi büyük LED paneller kullanılmış.

İç mekanda  da bolca köşeyle dikkat çeken otomobilin yatay yerleşime sahip dairesel gösterge paneli ve ilginç direksiyon simidi bu trende ters düşüyor. Dört kişilik iç mekanda sportif oturma pozisyonlu koltuklar kullanan Peugeot, 4. seviye otonom sürüşe uygun. Bu işlem sırasında direksiyon simidinin katlaıp ortadan kaybolduğunu belirtelim.

800 Volt mimarisine sahip olan otomobilde 100 kWh kapasiteli bataryalar kullanan Peugeot 800 km menzile sahip olmasını planladığı aracın teknik verileriniyse açıklamadı. Bununla birlikte ön ve arkada kullanılabilecek birer elektrik motoruyla dört tekerlekten çekiş, 680 beygir güç ve 3 saniyenin altında kalan 0-100 km/s hızlanmasının mümkün olduğu açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder