31 Aralık 2022 Cumartesi

GAC Aion Hyper GT


Çin'den etkileyici elektrikli otomobiller çıkmaya devam ediyor. Bu araçlardan biri olan GAC Aion Hyper GT, seri üretime hazır haliyle sunduğu 0.19'luk hava sürtünme katsayısıyla gözleri üzerine çekse de performansı henüz baş döndürücü değil.

Önden bakıldığında Tesla modellerine olan benzerliğiyle dikkat çeken otomobilin  ön tamponu altında kapatılabilir hava girişleri yer alıyor. Siyah renkli jantlara aerodinamik plastik parçalar eklenirken LiDar sensörleri, tavan dahil birçok yerde önümüze çıkıyor.

Camların altına sabitlenen yan aynalar ve hemzemin kapı kolları da aerodinamik yapıyı geliştirmiş. Çok yatık bir arka cama ve küçük bir bagaj kapağına sahip olan modelde 3 boyutlu LED stoplar kullanılmış. Bagajın üzerinde, Porsche Panamera'ya göz kırpan 3 parçalı ve gizlenebilir spoiler de yer alıyor.



Aracın çerçevesiz camlara sahip olan kapılarından öndekiler yukarıya doğru açılıyor. İç mekanı sade bir görünüm sunan Hyper GT'nin bu bölümü Tesla modellerini andırıyor. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve yukarıya yerleştirilen ince yapılı dijital gösterge paneli dikkat çekici. Büyük dokunmatik ekran da orta konsolda bulunabilecek bütün fiziksel butonların yerine gelmiş.

Şimdilik arkada tek elektrik motoruna sahip olan otomobilin ilerleyen aylarda çift motorlu seçenekleri de sunulacak. Bu haliyle 340 beygir güç, 435 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyenin biraz üzerinde ulaşabiliyor. Batarya detayları açıklanmamış olsa da ünitelerin 480 kW şarja uygun olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder