29 Aralık 2022 Perşembe

Nio EC7


Nio'nun model ailesi genişlemeye devam ediyor. Özellikle SUV modellere verdiği önemle öne çıkan üretici ES7'nin biraz daha sportif görünüme sahip seçeneğini de piyasaya sürüyor. Bu şekilde genelde içten yanmalı motorlara sahip araçların sahip olduğu bir gövde seçeneği de elektrikli Nio'da görülebiliyor.

Çift katlı LED farlara sahip yüzünü kardeşiyle paylaşan otomobilde daha yuvarlak çamurluklar ve daha yukarıya alınan küçük kameralar bulunuyor. Yan aynalar da daha yukarıya sabitlenmiş. Arkaya doğru daha erken alçalmaya başlayan tavanda da taşıyıcı raylar bulunmuyor. LED stopların tasarımı hafifçe değişse de bagaj kapağında birleşmeye devam ediyor. Yüksekliği ayarlanabilir spoiler de donanıma eklenmiş.

İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneli, dik yerleşimli dokunmatik ekran ve Citroën'den alınmış gibi duran direksiyon simidi ES7'den alınmış. Sabit kafalıklı ön koltukların ayak destekleriyse biraz daha basit bir tasarıma kavuşmuş. Cam tavansa kardeşinde açılabilirken EC7'de sabit.

4.968 mm boya, 1.974 mm ene ve 1.714 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.960 mm. 653 beygir güç, 850 Nm torka sahip bir çift elektrik motoruna sahip olan otomobilde 75, 100 veya 150 kWh kapasiteli bataryalar sunuluyor. Maksimum menzil 940 km olarak açıklanırken 0-100 km/s deparların en hızlısı 3.8 saniye sürüyor. Otomobilin hava sürtünme katsayısıyla 0.23.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder