26 Mayıs 2012 Cumartesi

BMW Zagato Coupé


Şu sıralar ciddi bir yeni model tanıtım rüzgarı yakalamış olan BMW'nin konsept çalışmaları da devam ediyor. Konu sportif coupé otomobiller olduğunda yüzü gülen Alman üretici aynı konuda doktora yapmış İtalyan firma Zagato ile güçlerini birleştirdi ve ortaya Zagato Coupé çıktı.

BMW Z4 temelli bir otomobil olan Zagato Coupé'nin sportif ön tampon tasarımıyla bütünlük oluşturan şişik çamurlukları güçlü bir görünüm sunuyor. Panjurunda bulunan küçük Z logolarıyla kimliğini öne çıkaran otomobilin yanlarında gördüğümüz havalandırma ızgaralarını kaput üzerinde de görmek mümkün.


19 inç çaplı jantlarla donatılan konseptte Zagato'nun imzası konumuna gelen çift bombeli tavan ve kalkık arka kısım dikkatlerden kaçmıyor. Arka kısmı şeffaf olan bagaj kapağı ve arka tampon üserinde yer alan kromajlı çıta şık bir görünüm sunarken büyük difüzör ve egzoz sisteminin çift çıkışı sportif bir etki bırakıyor.

İç mekan tasarımı Z4'ünkinden farksız olan araçta Z logolu koltukların yanında bol bol deri ve Alcantara döşeme dikkat çekiyor.

4 yorum:

  1. bmw böyle arabalar yapacağına gidip 7 serisinin burnunu "kibarlaştırıyo" n'oluyo bmw sana sen bi zamanların z8'ini yapan çılgın markasıydın para yığılınca bozuldun. yaşa zagato otomobil heyecanını yaşatanlardansın.

    YanıtlaSil
  2. Herhalde Z4 coupe için bir tasarım yaptırmışlar.Ama bence Z4'ü coupe formunda üretmeye gerek yok.Araç zaten "folding hardtop".Açıkçası ben bu çalışmanın ne arkasını ne de önünü beğendim.BMW Alman tasarımı olarak kalmalı(agresif,köşeli,sert ve modern hatları olmalı) bu Zagato örneği çok zorlama olmuş.

    YanıtlaSil
  3. ben begendim ama seri uretim ihtimali zor gorunuyor, keske olsa.

    YanıtlaSil
  4. Concours d'Elegance için hazırlanmış bir konsept Zagato Coupé. Zagato gibi firmalar bu tür şovlarda hünerlerini sergilemek için konsept araçlar üretiyor. Bu otomobillerin çok büyük kısmı da tek örnek olarak kalıyor.

    Bu aracın da seri üretime geçmesi oldukça zor.

    YanıtlaSil