17 Ocak 2020 Cuma

BYD Han


Çin'den elektrikli otomobil haberi gelmediği gün olmuyor. Bu sefer de karşımıza BYD çıktı. Üstelik markanın gündeminde hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit sedan araçlar var. Üstelik ismi de tanıdık.


Araçlarda farklı tasarım anlayışı benimseyen BYD'nin hibrit modeline önden bakıldığında Audi A5'i hatırlamamak elde değil. Elektrikli modelse daha özgün bir görünüme sahip. Hemzemin kapı kolları ve LED stoplar gibi detaylarsa araçlarda paylaşılan detaylar arasında.

İç mekanda dijital gösterge paneli ve dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol haricinde konsol kenarlarını saran havalandırma ızgaraları, Mercedes modellerini hatırlatan vites konsolu ve Audi'den alınmış gibi duran vites kolu gözlerden kaçmıyor.


Hava sürtünme katsayısını EV seçenekte 0.233 seviyesine indirmek isteyen BYD bu aracı tek veya çift motorla sunabilecek. Arkadan itişli ve tek motorlu seçenek 220, dört tekerlekten çekişli ve çift motorluysa 270 beygir güç üretebiliyor. Menzilse 450 km civarında.

Şarj edilebilir hibrit modelin kaputu altındaysa 190 beygir güç üretebilen, 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor var. Üç elektrik motoruyla desteklenen model 480 beygir gücünde.

1 yorum:

  1. Elektrik modeli iyi görünüyor. Çinlilerin otomobil serüveninde daha neler göreceğiz acaba... Ve TRde kullanma imkanımız olacakmı... Umarım bir gün.

    YanıtlaSil