15 Mart 2021 Pazartesi

McLaren 720S GT3X


McLaren'in yol araçlarını tanıtmadığı zaman dilimleri yarış otomobilleriyle değerlendiriliyor. Markanın 720S temelleri üzerine geliştirilen GT3 seçeneğinin regülasyonlara uymayan versiyonu olan bu otomobil ciddi şekilde güçlenmiş.

Ana hatları standart GT3 ile aynı olan otomobil bu araçla aynı ön tamponu, tek bijonlu jantları, yan etekleri, difüzör ve büyük spoileri kullanıyor. Ön çamurlukların üst bölümü de hava çıkışlarına sahip. Otomobile eklenen aerodinamik parçalarsa ön tampon yanlarındaki deflektörler ve arka tampon kenarlarındaki hava kanallarıyla sınırlı.

İç mekana geçildiğinde pleksiglas yan camlar, yarış koltuğu, güvenlik ağı, dijital göstergeler, kolayca sökülebilen direksiyon simidi ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleriyle yangın söndürücü bulunuyor. Opsiyonel donanımdaysa yolcu koltuğu bulunuyor.

4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, V8 motoru sınırlayıcılara sahip olmayan otomobil, standart 720S'te olduğu gibi 720 beygir güç üretebiliyor. Üstelik bu güç, geçiş yapmak amacıyla kısa süre için 30 beygir artabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder