18 Mart 2021 Perşembe

Hyundai Staria

MPV, artık yavaş yavaş yok olan bir segment. Avrupa'da bu tip araçların en ilgi çekici örneklerini üreten Fransız üreticiler bile segmentten uzaklaşıyor. Kore'de ise işler bunun tam tersi işliyor gibi zira Hyundai, ilginç tasarıma sahip yeni bir MPV tanıttı.

Premium bir MPV ortaya çıkarmak için kolları sıvayan Hyundai, sade fakat dikkat çekici bir araç tasarlamayı başarmış. Ön camla aynı eğime sahip kaput ve tamponun büyük bölümünü kaplayan panjur ilk bakışta çarpıcı görünen detaylar.

Markanın çift katlı far tasarımını yeni bir boyuta ulaştıran otomobilde kullanılan gündüz aydınlatmaları, ön bölüm boyunca uzanıyor. Büyük sayılabilecek yan aynalara da aydınlatmalar eklenmiş. Jant çapları 19 inçe kadar çıkan Staria'nın yan bölümünde geniş cam alanları dikkat çekiyor.

Arkaya geçildiğinde dik inen bagaj kapağı ve çok kısa tutulan tampon haricinde spoiler, kısa anten ve D sütununa eklenen ince uzun LED stoplar görülebiliyor. Bu arada arka camların, dışarıya doğru kanırtılarak açıldığını belirtelim.

Bizleri modern bir iç mekanla karşılayan otomobilde dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, orta konsolun büyük kısmını oluşturan dokunmatik ekran, konsola gizlenmiş havalandırma ızgaraları ve vites selektörü dikkat çekiyor.

Dört koltuk sırasıyla alınabilen Staria 11 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabiliyor. İlk sıra koltuklar arasında büyük bir depolama bölümü sunulsa da opsiyonlar arasında bu sırayı 3 kişilik yapabilecek katlanan bir koltuk yer alıyor.

Motor seçenekleri henüz kesinlik kazanmayan aracın fotoğraflarından bazılarına baktığımızda bagaj kapağında 3.5 yazan bir seçenek görebiliyoruz. Bu da 300 beygir civarında güç üretebilecek bir V6'ya işaret ediyor.

1 yorum:

  1. E tabii, minivan fenomeni Asya'da çok tutulduğu için Staria'nın bu kadar etkileyici olması normal.

    YanıtlaSil