18 Mart 2021 Perşembe

Pagani Huayra R


Pagani, 2010 yılında tanıttığı Zonda R'ın yerine geçecek modeli sonunda bizlere gösterdi. Huayra temelleri üzerine geliştirilen modelden sadece 30 adet bulunacak ve fiyatları 2.6 Milyon Euro seviyesinden başlayacak.

Kapsamlı bir aerodinamik kitle donatılan otomobilin hemen her köşesi karbon fiberden üretilmiş. Tamponda yeni hava girişleri, splitter ve deflektörler dikkat çekerken ek hava giriş ve çıkışları gövde boyunca uzanıyor.

Tavana hava girişi eklenen otomobilin kapıları da bu nedenle öne menteşeli bir şekilde yukarıya açılıyor. Uzayan kuyruk bölümünde dev spoiler ve difüzör gözlerden kaçmıyor. Tavana bir de yüzgeç ekleyen Pagani, stopları da ince LED şeritler haline getirmiş. Dört çıkışlı egzoz sistemiyse inceltilmiş ve seramik kaplanmış.

Tek bijonlu jantların arkasında görev yapan Brembo markalı karbon seramik diskler önde 410, arkadaysa 390 mm çaplı ve 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş. 110 desibel ses çıkarabilen egzoz sistemine istenirse susturucu da takılabiliyor.

İç mekanında, yerinden sökülebilen direksiyon simidi, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, orta konsola eklenen butonlar, ABS, fren dengesi ve diferansiyel ayarları gibi kumandalar bulunuyor. Pedallar da sürücüye özel ayarlanabiliyor.

Kaputu altında 6 litre hacimli, atmosferik emişli bir V12 motor bulunan otomobil 850 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 9.000 d/d çevirebilen ünite 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla gücü arka aksa aktarıyor. Kuru ağırlığı 1.050 kg olan otomobil 320 km/s süratle yol alırken 1 tonluk yere basma kuvveti oluşturabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder