23 Aralık 2023 Cumartesi

Kia Sonet


Kia'nın küçük SUV modeli Sonet makyajlandı. Asya pazarlarında popüler olan otomobilin hem dışı hem de içerisinde yenilikler sunulurken güvenlik sistemlerine yenileri eklenmiş. Kaput altındaysa makyaj öncesinde kullanılan ünitelere yer verilmiş.

Yenilenen LED farlarıyla diğer Kia modellerinin daha agresif görünümüne kavuşan otomobilin ön panjur ve tamponu da hafifçe makyajlanmış. X-Line donanımında daha bol siyah trim parçasıyla birlikte farklı tasarıma sahip tamponlar bulunuyor.

Yeni gövde renkleri ve jant seçenekleriyle karşımıza çıkan Sonet, aşağıya doğru uzayan yeni LED stoplara da kavuşmuş. Bagaj kapağında birleşen ünitelerin altında yeni tamponun daha bol gövde rengi ve gümüş gri trim parçasına sahip olduğu görülebiliyor.

İç mekana geçildiğinde daha şık bir dijital gösterge paneli ve güncellenen dokunmatik ekrana sahip olduğu görülebilen otomobilin havalandırma kumandaları da yenilenmiş. Bu bölümde fiziksel butonların korunmasıysa güzel.

1.2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motoru 83 beygir güç üretebilen otomobilin turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli motoruysa 120 beygir gücünde. 1.5 litre hacimli Diesel üniteyse 115 beygir güç üretmeye devam ediyor. Tamamı önden çekişli olan araçların manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri de değişmemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder