24 Aralık 2023 Pazar

Nio ET9


Nio'da işler ciddileşiyor. Çinli üreticinin en lüks modeli ET9 sonunda ortaya çıktı. Dev modelin geniş iç mekanı hem sade görünüm hem de üst düzey lüks sunarken 900 Volt mimarisi sayesinde şarj hızları 600 kW'a kadar çıkabiliyor.

Sivri burun yapısı ve çift katlı far yapısıyla bir Nio olduğu ilk bakışta belli olan otomobilde 23 inç çaplı jantlar, hemzemin kapı kolları, tavana yerleştirilen LiDar sensörleri, çerçevesiz kapı camları, coupé biçimli tavan yapısı arka bölümü kaplayan ince uzun LED stoplar, kısa tutulmuş arka bagaj kapağı ve yükseklik ayarlı spoiler kullanılmış.

Hem arka hem de ön bagaj kapağı elektrikli olarak açılıp kapanabilen otomobilin boyu 5.324 mm olarak açıklanırken eni 2.016 mm olarak açıklanıyor. 1.620 mm yüksekliğe sahip olan ET9'un iç mekanı genişleten aks mesafesiyse 3.210 mm ile pick up modellere kafa tutuyor.

Sade görünümlü iç mekanda üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekran haricinde metal pedal seti ve çift katlı ara konsol yer alıyor. Arkadaysa büyük ekranlar, çift parçalı cam tavan, yatırılabilir koltuklar, katlanır masalar, kumanda tableti ve buzdolabı gibi donanımlar dikkat çekiyor.

Bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan otomobil 707 beygir güç üretebiliyor. 120 kWh kapasiteli bataryalarsa Nio'nun batarya değişim modüllerinde 3 dakikada yenisiyle değiştirilebiliyor. Veya 600 kW şarj hızı sayesinde 255 km'lik menzili 5 dakikada kazanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder