22 Aralık 2023 Cuma

McLaren GTS


McLaren, ufak tefek yenilikler eklediği araçlarının isimlerini değiştirmeye devam ediyor. İngiliz üreticinin gündelik yaşama en uygun modeli GT bundan sonra GTS olarak bilinecek. Az da olsa güçlenen otomobilin görsel farklılıklarıysa az.

Yeni gövde renkleri ve tasarımı değişen jantları haricinde büyük farklılıklar sunmayan aracın ön tamponunda yer alan hava girişleri yeni deflektörlere kavuşurken arka çamurluk üzerinde bulunan hava girişleri de yeni kapaklara kavuşmuş. İç mekandaysa daha bol kişiselleştirme seçeneği yeni koltuk döşeme desenleriyle birlikte sunuluyor.

Burun yükseltme sistemi eskisinden iki kat daha hızlı çalışan otomobilin bu işlemi yapması artık 4 saniye sürüyor. 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, V8 motorsa 15 beygir güçlenip artık 635 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor.

7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla yola devam eden McLaren aracı 10 kg hafifletmeyi başarmış. 1.520 kg boş ağırlığa sahip GTS'in 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yine 3.2 saniye sürse de 200 km/s'e ulaşma süresi 0.1 saniye kısalıp 8.9 saniye olmuş. Maksimum süratse 326 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder