30 Nisan 2012 Pazartesi

Kia Grand VQ-R


Güney Kore merkezli üretici Kia da Çin pazarına özel uzun aks mesafeli araç üreten firmalar arasına katıldı. Üstelik minivanıyla. Avrupa'da Carnival, Amerika kıtasındaysa Sedona ismini alan aracın boyu da 5 metre barajını aşmış oldu.


Aks mesafesi 130 mm uzayarak 3.020 mm'ye ulaşan VQ-R'ın boyu 320 mm artışla 5.130 mm'yi bulurken bu artış miktarı iç mekana olumlu yansımış. 3 sıra koltuğunda 8 kişik oturma kapasitesi sunan aracın en arkada bulunan koltukları bagaj zeminine gizlenebilirken orta sıra sökülebiliyor.

Kaputunun altında Sorento'dan tanıdığımız 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor bulunan Grand VQ-R 197 beygir güç, 435 Nm tork üretebilirken 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda bulunuyor.

2 yorum:

  1. onur abi neden dizel de diesel yazdığın daha önce soruldu mu? =) yani tamam benim de amerika zamanlarımdan kalma bir alışkanlığımdır diesel demesi ağıza daha iyi oturuyor da, sen neden ısrarla diesel yazıyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Sorulmadı ama söyleyeyim. Diesel özel bir isim. Adamın soyadı sonuçta. Ben de bu nedenle büyük harfle başlayıp "ie" şeklinde yazıyorum.

    YanıtlaSil