22 Ağustos 2010 Pazar

Mercedes-Benz CLS Serisi


Geçtiğimiz günlerde broşürü internete sızan CLS Serisi üzerindeki sır perdesi yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. İç ve dış mekanının resmi fotoğrafları yayınlanan otomobilin motor seçenekleri ve fiyatlarıysa hala kesinlik kazanmadı.

Tasarımı ilk nesil modelinkinden daha köşeli olan otomobilin çamurlukları oldukça şişkin bir hal alırken özellikle arka aks çevresinde E Serisi modellerinin etkisi hissediliyor. İlk nesilde olduğu gibi "Dört kapılı coupé" sınıfını oluşturan tavan çizgisine sahip olan otomobilin arka tamponunun altına sis farı eklenmiş.

Ön tasarımı Shooting Break konseptiyle neredeyse aynı olan aracın en ilginç yanlarından birisi tamamen LED teknolojisi kullanan far grubu. Tamponda bulunan sis farları S Serisi modellerinde de LED teknolojisine sahipken ikinci nesil CLS'de sinyaller, kısa ve uzun farların tamamı bu sisteme sahip.

İç mekanda büyük sürprizler sunmayan otomobilin sportif direksiyon simidi ilk nesil modellerde eksikliği duyulan parçalardan biriydi. Orta konsolunda Mercedes ailesinin diğer binek araçlarından da tanıdığımız radyo ve havalandırma kumandaları görülen otomobilin ahşap, alüminyum veya karbon fiber olarak seçilebilen konsol kaplaması ilk nesilde olduğu gibi geniş yüzeyli.

Arka koltuklarında, eskiden olduğu gibi iki kişilik yer olan otomobilin kokpitinin üst kısmını da saran deri döşemesi 1.6 milimetre kalınlığında ve oldukça titiz bir çalışma sonucunda aracın donanımına ekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder