20 Nisan 2010 Salı

Mercedes-Benz Shooting Break Concept




BMW'nin 5 serisi GT modeliyle yeni bir sınıf yaratmasına Mercedes'in nasıl cevap vereceği merakla bekeniyordu. Bu konu hakkındaki söylentilerse 2010 Şangay otomobil fuarında tanıtılacak olan Shooting Break konseptiyle sonlanacakmış gibi duruyor.

İkinci nesil CLS serisinin çizgilerine sahip olan Shooting Break, bu seride dört kapılı coupé tarzının ardından Shooting Break'in de kullanılacağının ipuçlarını veriyor. Ön yüzüne bakıldığında SLS AMG'nin dik ızgarasına sahip olduğu görülen otomobilin ön far ve sinyal düzeneğinde 71 adet LED ampulü kullanılmış. İstendiği zaman renkleri değiştirilebilen ampuller adaptif özellikleriyle görüşü daha da iyileştiriyorlar.

Yeni nesil E serisinde olduğu gibi arka çamurluğunda belirgin bir çıkıntı olan otomobilin donanımında panoramik cam tavan da bulunuyor. Gövde üzerinde çıkıntı yapmayan kapı kolları seri üretime alınmayacak gibi görünürken LED teknolojisi kullanan stop lambalarını yollarda da göreceğiz. Oldukça sade görünümlü bir arka yüze sahip olan konseptin jantlarıysa 20 inç çaplı.

Konsept aracın iç mekanıysa oldukça tanıdık. Göstergelerden direksiyon simidine, havalandırma kontrollerinden radyoya kadar birçok ekipman seri üretim Mercedes modellerinden alınmış. Kokpitte tasarımıyla farklılık yaratan en önemli donanımsa havalandırma ızgaraları. Dört adet tekli koltukla donatılan otomobilin bagaj kısmıysa seri üretime geçerken en çok değişiklik yaşanacak yer gibi duruyor. Duvarlarında laptop bilgisayar ve basılı doküman saklamak için deri kaplı özel gözler bulunan bagaj bölümünün zeminiyse alüminyum ve ahşap kaplı.

Aracın seri üretime alınacak bir diğer donanımıysa motoru. Direkt benzin enjeksiyonlu 3.5 litre hacimli v6 motor 306 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. Yakıt ekonomisinde yeni bir sayfa açacağı söylenen motor Start & Stop sistemiyle birlikte sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder