16 Eylül 2009 Çarşamba

BMW 5 Serisi GT


BMW, tanıtımını daha önce yaptığı crossover modeli 5 serisi GT'yi ilk defa bir fuarda sergiledi. 2009 Frankfurt otomobil fuarına da 3 motor seçeneğiyle gelen otomobil kendi sınıfında şu anda tek.

5 metreyi aşan uzunluğuyla arka koltuklarında 7 serisi kadar diz mesafesi sunan otomobilin yolcularına sunduğu baş mesafesi de X5 serisi ayarında. Minimum bagaj kapasitesi 440 litre olarak açıklanan otomobilin arka koltukları ileri kaydırıldığında hacim 590 litreye çıkıyor. Aracın bagaj kapağının açılma prensibiyse Škoda'nın Superb modelinde bulunanla aynı. Normal kullanımda sedan araçlardaki gibi açılan bagaj kapağı gerektiğinde arka camı da içine alacak şekilde açılıyor.

5 Serisi GT'nin motor seçenekleri de görünümünden beklendiği gibi güçlü. 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 245 beygir güç, 540 Nm tork üretebilirken yine 3 litre hacim sunan benzinli ve çift turbo beslemeli motor 306 beygir güç, 400 Nm tork üretiyor. Serinin şu anda en güçlü seçeneğini 4.4 litre hacimli, benzinli ve çift turbo beslemeye sahip motor sunmakta. 407 beygir gücünde olan motorun maksimum torku 600 Nm.

2 yorum:

  1. crossover değil de Grand Tourer tarzında bir araç gibi bu. hem isminden (GT) hem de tipinden pek crossover tadı alamadım ben.

    YanıtlaSil
  2. Ortaya çıkarılırken iki veya daha fazla sınıfın karıştırıldığı bütün otomobillere "Crossover" diyebiliriz.
    "GT" de eskiden dört kişilik oturma kapasitesi sunan sportif araçlar için kullanılıyordu (Maserati GranTurismo gibi) fakat günümüzde roadster araçlar için bile kullanılıyor (Opel GT).

    YanıtlaSil