18 Eylül 2009 Cuma

Kia Sorento Diesel Hybrid


Kia, 2009 Frankfurt otomobil fuarında Sorento modelinin Avrupa lansmanını yaparken bir taraftan da bu modelin hibrit modelini tanıttı.

Konsept modelin bir kısmı şeffaf üretilmiş motor kaputu elbette seri üretim modellerde bulunmayacak fakat fuar sırasında bu özellik ECOdynamics ailesine mensup bu modeli kolayca tanımaya yardımcı oluyor.

1.6 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip Diesel motoru 163 beygir güç üretebilen SUV ayrıca 40 beygir güç üreten bir elektrik motoruna sahip. Şanzıman olarak otomatikleştirilmiş, çift debreyajlı bir model kullanan aracın kilometre başına yaptığı CO2 salınımı 119 gram.

2 yorum:

  1. hem 1600cc, hem çift turbo uygulaması, üstüne birde 40hp gibi azımsanamayacak güçte (ve elektrik motoru oldugu için inanılmaz bir tork gücüde olacaktır) bir elektrik motorunu çift debriyajlı ekonomik sürüşe olanak saglayan bir şanzıman türüyle birleştirilince bu araçın mükellemeliye yaklaşmasındaki tek eksisi ağılığı. eğerki kia bu teknolojileri mesela 1200kg agırlıgındaki cee'd modeline koyarsa vede tek turbolu bir motor kullanırsa 115hp'lik, o zaman yakıt tüketimi düzgün kullanımda şehirdışı 3.5L civarı şehir içide 3.7L civarına düşer.

    YanıtlaSil
  2. sabırsızlıkla türkiye fiyatını bekliyorum 100000i geçmez umarım

    YanıtlaSil