14 Eylül 2009 Pazartesi

Volkswagen Golf R


Volkswagen, 2009 Frankfurt otomobil fuarında Golf gamının en güçlü modeli olacak olan R versiyonunu tanıtacağını açıkladı.

Son yılların motor hacmi küçültme trendine uyan Volkswagen bu Golf modeline Audi S3, Audi TT-S ve Scirocco R modellerinde de kullanılan 2 litre hacimli motoru uygun görmüş. Turbo beslemeye sahip olan motor 265 beygir güç, 350 Nm tork üretebilmekte.

Scirocco R modelinin aksine dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen otomobilde 6 ileri vitesli manüel şanzımanın yanında 7 ileri vitesli çift debreyajlı otomatikleştirilmiş şanzıman (DSG) sunulmakta. Her iki modelin de maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmışken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma zamanlarında fark var: Manüel şanzımanlı araç bu iş için 6.5 saniye harcarken DSG'li araç 6.4 saniyeye gereksinim duyuyor.

R serisine özel jantları standardında 18 inç çapındayken isteğe bağlı olarak 19 inç çaplı modeller alınabiliyor. Ön tamponu yeniden tasarlanmış olan otomobilin arkasındaki çift egzoz çıkışı dikkat çeken detaylar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder