20 Haziran 2010 Pazar

Porsche Panamera


Porsche'nin büyük GT modeli Panamera, 2011 model yılına yeni donanımlarıyla giriyor. Bu donanımlardan en önemlisiyse aracın tüketim değerlerini ciddi miktarlarda düşüren fren enerjisi geri kazanım sistemi.

V8 motorla donatılan Panamera modellerinde standart olarak sunulacak olan bu donanım, opsiyonel olarak sunulan ve 19 inç çaplı jantlara uygun olarak tasarlanan düşük yuvarlanma dirençli dört mevsim lastikleriyle birlikte Panamera Turbo'nun ortalama tüketim rakamını 0.9 litre/100 km aşağıya çekebiliyor. Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli motoru 500 beygir güç üretebilen otomobil bu sayede 11.3 litre/100 km ortalamasına ulaşabiliyor.

Aynı donanımlara sahip Panamera S ve Panamera 4S modellerinde de yaklaşık 0.5 litre/100 km seviyesinde bir düşüş kaydeden Porsche, bu araçların ortalama yakıt tüketim değerlerini sırasıyla 10.3 ve 10.6 litre/100 km olarak açıkladı.

Fren anında aküyü şarj eden sistem gaza basıldığında alternatörün çalışma rejimini düşürerek motora binen yükü azaltıyor. Otomatik Start-Stop sistemini de elden geçiren Porsche bu sistemin artık daha hızlı ve sarsıntısız devreye girdiğini belirtiyor.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) adlı çekiş kontrol sistemi Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) ve elektronik olarak kumanda edilen kilitli arka diferansiyel ile birlikte sunulan bir opsiyon olarak listede yerini almış. Viraj içlerinde kalan arka tekerleğin fren gücünü değiştirebilen sistem bu sayede direksiyon sisteminin üzerindeki yükü azaltarak yönlendirmenin daha zahmetsiz bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Gövde ve deri döşeme renkleri de zenginleştirilen Panamera'nın opsiyonel donanım listesi de artık daha uzun. Artık araç dışından motor ısıtma fonksiyonu sunan araçta üç kollu sportif direksiyon simidi de donanımlar arasına eklenmiş. Çift kavramalıi yarı otomatik şanzımanla donatılan araçlarda vites değiştirmeye yarayan pedallarla birlikte gelen bu direksiyon simidinin haricinde aracın navigasyon sistemi de elden geçirilerek uydu görüntüleri ve tali yollardaki trafik durumunu göstermesi sağlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder