15 Mayıs 2020 Cuma

Jeep Compass


Avrupa'da fabrikaların yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte yeni otomobil haberleri de gelmeye başladı. Jeep Compass, üretimi İtalya'da başlayan seçeneklerinde bazı yenilikler sunmaya başladı.

Araçta 5 yeni gövde rengi ve 6 yeni jant tasarımı sunmaya başlayan Jeep direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde de geliştirme çalışmaları yapmış. Modelin dokunmatik ekranı da yeni sürümüne kavuşmuş.


Asıl yeniliklerde kaput altında. 1.4 litre hacimli, benzinli ünitenin yerini alan 1.3 litre hacimli motor 130 ve 150 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip. 270 Nm tork üretebilen motorlardan ilki 6 ileri vitesli manuel, ikincisiyse 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Bu araçlar sadece önden çekişli olarak alınabiliyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi isteyenlerinse hibrit seçenekler olan 4Xe ikilisine yönelmesi gerekiyor. 1.3 litre hacimli motora ek olarak elektrik motoru ve pillere sahip olan araçları 190 veya 240 beygir güç çıkışıyla sunan Jeep, 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteyi de daha temiz hale getirmiş. Bu motorun ürettiği 120 beygir güç, 320 Nm torktaysa bir değişim yok.

1 yorum:

  1. çarpışma ve slalom testleri jeep firmasına olan güvenimi tamamen sarstı.

    YanıtlaSil