7 Eylül 2017 Perşembe

Nissan Leaf


Bu yılın merakla beklenen yeniliklerinden birisi daha bizlerle. Gezegenin en çok satan elektrikli otomobil modeli olan Nissan Leaf ikinci nesil örneklerine kavuştu.

Özellikle yeni nesil Micra'yı andıran hatlara sahip olan otomobilde LED farlar, çift gövde rengi, 16 veya 17 inç çaplı jantlar, spoiler, difüzör ve kalın C sütunu gibi detaylar gözlerden kaçmazken arkaya doğru yükselen cam çizgisi araca daha dinamik bir duruş katmış.


İç mekanı gövdesinden çok daha sade görünen araçta yine Micra'dan tanıdığımız şık direksiyon simidi görev yaparken hız göstergesi haricinde kalan panel dijital. Neredeyse bir düğme şeklinde vites koluna sahip olan otomobilin geri kalan özellikleri pek dikkat çekici değil.

Otonom sürüş ve park özelliklerine sahip olan Leaf'in e-Pedal özelliği, sadece gaz pedalını kullanarak aracın hızını ayarlamaya olanak veriyor. Özellikle düşük süratlerde ayak pedaldan çekildiğinde otomatik yavaşlama ve durma sağlanıyor.


Elektrik motoru 150 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 144 km/s'te sınırlandırılmış. 1.535 kg ağırlığa sahip olan Leaf'in menzili 380 km olarak açıklanırken 40 kWh kapasiteli piller 16 saatte şarj oluyor. Hızlı şarj özelliğiyse %80 doluluğa 40 dakikada ulaştırabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder