8 Eylül 2017 Cuma

TVR Griffith


İngilizlerin ünlü markalarından bir tanesi daha hayata dönüyor. TVR, hem marka adını hem de unutulmaz modeli Griffith'i tekrardan piyasaya sürüyor. Teknik veriler yine etkileyici.

Ar-Ge çalışmaları Gordon Murray ile birlikte yapılan otomobil 4.314 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.239 mm yüksekliğe sahip. Önde neredeyse dik yerleştirilen farlara geniş hava girişi eşlik ederken egzoz çıkışları yanlara alınmış. Arkadaysa yükseklik ayarlı spoiler, LED stoplar, hava çıkışları ve dev difüzör mevcut. Jantlar önde 19, arkada 20 inç çaplı.


İç mekanı  McLaren modellerinden esinlenmiş gibi duran araçta Alcantara kaplı direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran, kısacık bir vites kolu, şık görünen düğmeler ve dik yerleştirilen metal pedallar güzel görünüm sunarken Ford modellerinden alınmış sinyal kolları ve havalandırma ızgaraları pek orijinal değil.


Otomobilin asıl güzel yanıysa kaputu altında yatıyor. Cosworth imzalı v8 motoru atmosferik emişli ve 5 litre hacimli olan Griffith yaklaşık 500 beygir gücünde. 1.250 kg ağırlığı 50:50 dağıtılan otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder