9 Kasım 2019 Cumartesi

Rolls-Royce Cullinan Black Badge


Lüks dediğimizde aklımıza gelen ilk otomobil üreitilerinden olan Rolls-Royce 2018 yılında ilk SUV modeli Cullinan'ı tanıtmıştı. Kulağa garip gelecek ama şimdi de İngiliz üretici bu modelin yüksek performanslı seçeneğini ortaya çıkardı.


Donanım ismine sadık kalarak aracın bütün krom yüzeylerini siyaha boyayan Rolls-Royce bu şekilde ön panjur, cam çerçeveleri, farların iç bölümleri, egzoz çıkışları ve hatta Spirit of Ecstasy'yi bile bu renkte sunuyor. 22 inç çaplı jantlar versiyona özel olarak üretilirken kırmızı renkli kaliperler ve sarı renkli yan trim çizgisi gövde rengiyle kontrast oluşturmuş.


İç mekanı da siyah renkli deri ve alüminyum trim parçalarına sahip olan otomobilde yer yer sarının da kullanıldığı görülebiliyor. Starlight tavan iç kaplamasını Cullinan'a getiren Back Badge'de 1.344 fiber optik kabloya sahip bu donanıma kayan yıldız özelliği de eklenmiş. Ayrıca bagajda gizlenebilen katlanabilir piknik sandalyeleri de sarı renkli.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli V12 motoru koruyan araç artık 600 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin yanında 2.753 kg'lık ağırlığa sahip olan model 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum:

  1. Black editionlar en sevdiğim araçlar.










    Ancak bu Cullinan ne çirkin bir araçsa kara mamba paketi dahi hoşuma gitmedi. Bir fukura olarak ultra zenginlerin alacağı bir metayı beğenmeme zevkini bize yaşattığı için Rolls-Royce'a teşekkürü borç bilirim.

    YanıtlaSil