12 Ocak 2015 Pazartesi

Shelby GT350R Mustang


Yeni nesil Ford Mustang her geçen gün yeni bir versiyona kavuşuyor. Shelby tarafından geliştirilen ve iki ay önce tanıtılan GT350'yi yeteri kadar yüksek performanslı bulmayan müşteriler için hazırlanan GT350R pistlerde kendisini evinde hissediyor.

GT350'nin pist kullanımına daha uygun bir versiyonu olan aracın gövde kiti iki ay önce tanıtılan kardeşinden çok farklı değil. Agresif görünümlü ön tamponuun altında bir splitter yer alan aracın yan etekleri de yenilenirken ön çamurluklar arkasında hava çıkışları bulunuyor. Karartılmış stoplar, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi de tanıdık özellikler olarak listelenebilir.


Arkasında daha büyük bir spoiler taşıyan GT350R'ın tavanı da karbon fiberden üretilirken hafifletilmiş jantlar hala 19 inç çaplı. Güçlendirilmiş frenler, yeni bir arka aks, süspansiyon sistemi ve diferansiyel de dinamik sürüşler için ayarlanmış.


İç mekanda Recaro imzalı koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, büyük bir dokunmatik ekran, orta konsolda analog göstergeler ve Shelby üretim plakası yer alan aracın arka koltukları bulunmuyor.

Kaputu altında görev yapan 5.2 litre hacimli v8 ünite 500 beygir üzerinde güç, 540 Nm üzerinde tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder