13 Ocak 2015 Salı

Lincoln MKX


Lincoln Detroit'e yeni nesil MKX ile geldi. Markanın crossover modeli geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptinden esinlenen bir tasarım anlayışına kavuşurken kaput altında da yenilikler bulunuyor.

Önceden olduğu gibi aracın alt kısmını boydan boya siyah plastikle kaplayan Lincoln opsiyonel donanıma LED farları eklemiş. Çift parçalı ön panjur ve ince bir açıklığa sahip olan ön tampon markanın yeni kimliğini yansıtırken büyük jantlar ve farklı yan çizgi de konseptten alınmış.


Arka bölümde C ve D sütunları arasının kısa tutulduğu görülürken bagaj kapağı açılı bir tasarıma sahip. Küçük bir spoiler ve deflektörlere de sahip olan aracın çift egzoz çıkışı da arka tampon altına gizlenmiş.

Yumuşak hatlı çizgileri iç mekanda da devam eden MKX'te çok fonksiyonlu bir direksiyon simidi, büyük bölümü dijital gösterge paneli, deri ve ahşap kaplı paneller, yatık bir tasarıma sahip orta konsol ve büyük bir dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Koltuklar arasında yer alan konsolun alt bölümü büyük bir tepsi olarak tasarlanırken vites kumandaları orta konsolun sol kenarına alınmış.


Donanımı da zenginleşen araçta adaptif cruise control, şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, 360 derece kamera, paralel ve dik park yardımcısı, kaza önleme yardımcıları, elektrikli ön koltuklar, 19 hoparlörlü ses sistemi ve trafikte fren pedalını basılı tutan auto hold fonksiyonu bulunuyor.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan Lincoln giriş modelinde 3.7 litre hacimli bir v6 kullanmış. 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen bu motoru güçsüz bulanlar için çift turbo beslemeye sahip 2.7 litre hacimli ünite bulunuyor. 330 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen bu motor da ilki gibi 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Önden çekiş sistemi standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonlar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder