28 Haziran 2019 Cuma

BMW Vision M Next


BMW'nin geleceği şekillenmeye başladı. Özellikle sportif araçlarının önümüzdeki yıllarda alacağı şekli kesinleştirmeye başlayan Alman üretici bu bağlamda hazırladığı konsept otomobilini tanıttı.

Dış mekanda modern hatlarla klasik BMW özelliklerini harmanlayan otomobilin büyük ön panjuru öne doğru uzanırken küçük LED farlar ve geniş hava girişleri agresif bir görünüm sunmuş. Yukarıya doğru açılan kapılar, çift renkli arka jantlar, büyük difüzör ve ince yapılı stoplar da dikkat çeken diğer detaylar.


Çok sade bir görünüme sahip iç mekanda ilginç detaylar göze çarpıyor. Örneğin kapıların çekme kolları bavul saplarına benzerken 3 boyutlu direksiyon simidi video oyunlarından çıkmışa benziyor. Aynı şeyi sanal gösterge paneli için de söylemek mümkün.

Kaput altında yatan ünitenin detayına girmeyen BMW, şarj edilebilir hibrit motorun dört silindirli bir benzinli üniteye sahip olduğunu ve toplam gücün de 600 beygire ulaştığını açıkladı. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabilen araç 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s. Sadece elektrik enerjisiyle menzil 100 km.

2 yorum: