29 Haziran 2019 Cumartesi

Lightyear One


Sayısı her geçen gün artan elektrikli otomobil üreticileri arasına bir yenisi katılıyor. Bu sefer Hollanda merkezli bir marka olan Lightyear ve prototip aracı One ile birlikteyiz.


Henüz final tasarımı elde edilmemiş olsa da modelin hava sürtünme katsayısının 0.20 altında tutulacağı açıklandı. Damla şeklini oluşturmak için arka bölümü uzun tasarlanan otomobilde aerodinamik jantlar ve arka lastik kapakları görev yapıyor. İnce yapılı lastikler, LED aydınlatma grubu ve yan aynaların görevini üstlenen kameralar da donanıma eklenmiş.

İç mekanda sade bir görünüm sunan aracın sabit kafalıklı yarış koltukları biraz iddialı dursa da sunulan bolca depolama bölümü yüzleri güldürüyor. Dijital gösterge paneli ve orta konsolun yerine geçen dokunmatik ekran sade görünümü tamamlıyor.


Modelin asıl ilginç olan yanıysa toplam alanı 5 metrekareyi bulan güneş panelleri. Hollanda'da standart bir yaz mevsiminde günde 50 ile 70 km arasında menzil sunabileceği belirtilen paneller yıl boyunca 700 kWh elektrik üretebilecek.

Otomobilin teknik verileri açıklanmamış olsa da dört adet elektrik motoruna sahip olacağı ve menzilinin de 725 km'yi bulacağı belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder