29 Haziran 2019 Cumartesi

Audi Q7


Audi'nin büyük SUV modeli Q7 makyajlandı. Ailenin diğer üyelerine benzeyen yüzüyle daha çekici hale getirilen aracın donanımında da zenginleştirmeler yapılırken asıl değişiklik iç mekanda yaşanmış.

Kardeşi Q8'dekine benzer bir ön panjura kavuşan Q7'nin yeni far tasarımı da bu aracı hatırlatıyor. Daha sportif görünen ön tampon, yeni jant ve gövde rengi seçenekleri, yan etek kaplamaları, rötuşlanmış arka tampon, yeni bagaj kapağı ve aralarına kromajlı şerit çekilen yeni ince uzun stoplar dikkat çeken diğer detaylar.


İç mekana geçildiğinde ön konsolun doğrudan Q8'den alındığı görülebiliyor. Bu sayede daha modern görünen bölümde aynı kalan tek şey direksiyon simidi. Dijital gösterge paneli ve çift dokunmatik ekran standart donanımda.

Kaputu altında, ilk etapta 3 litre hacimli motorlar bulunan Q7'nin Diesel seçenekleri 230 ve 285 beygir güç üretebilirken benzinli ünite 340 beygir gücünde. 48 Volt hafif hibrit sistem, 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyse standart olarak sunulan özellikler arasında. 2020 yılında motor seçenekleri, 2 litre hacimli, benzinli üniteyle genişleyecek. Bu motor 250 beygir güç, 370 Nm tork üretebilecek.

2 yorum:

  1. Q8'i canlı olarak hiç görmediğimden merak ediyorum.
    Q7 Boyut olarak Q8'den tabii ki büyük ama mukayese adına ölçüleri nasıl acaba iki aracın?
    Q8 fotoğraflarda küçük duruyor. Gerçekten öyle mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Q8 yaklaşık 6 cm kısa ama 3 cm geniş Q7'den. Bir de 3.5 cm daha yüksek Q7. Onun için çok daha büyükmüş gibi görünüyor.

      Sil