23 Eylül 2021 Perşembe

Ford Expedition


Ford'un dev SUV modeli Expedition makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan operasyon sonrasında iç mekanda da büyük değişiklikler sunuluyor. Kaput altında güçlenen motor seçenekleri bulunurken aileye iki de donanım eklendi.

Yenilenen yüzünde kullanılan LED farları baştan tasarlanan modelin ön panjur ve tamponu da elden geçirilmiş. Farklı tasarıma sahip jantların çaplarıysa 18'den 22 inçe kadar uzanıyor. Arka bölümde yenilenen ve üzerine reflektör eklenen tampon haricinde iç tasarımları değişen stoplar dikkat çekiyor.

Aileye yeni katılan Timberline'da 33 inç çaplı araziye uygun lastikler ve turuncu trim parçaları yer alırken bu modelin yerden yüksekliği de 27 cm'ye ulaşmış. Stealth Edition isimli paketse 6 kollu ve siyah renkli jantlar, siyaha boyamış trim parçaları ve armalarla kırmızı kaliperleri beraberinde getiriyor.

Oldukça farklı görünen iç mekanında tam dijital gösterge paneline kavulan Expedition'ın direksiyon simidi tasarımı da yenilenmiş. Havalandırma ızgaraları küçülürken dokunmatik ekran, orta konsolun tamamını kaplayacak şekilde büyümüş.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motorunu kullanmaya devam eden büyük SUV, donanım seçeneğine göre üniteden 385 beygir güç, 640 Nm tork veya 446 beygir güç, 695 Nm tork alabiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder