28 Kasım 2018 Çarşamba

Lincoln Aviator


Premium SUV segmentlerinde de işler kızışıyor. Avrupa'da yollarda sık görülmeyen markalardan olan Lincoln de bu segmentin içerisinde ve yeni nesil Aviator modeliyle iddiasını artırmanın peşinde.

Mart ayında tanıtılan konseptine çok benzeyen araç dik ön panjur ve LED farlarıyla olduğu kadar büyük jantları ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle de öne çıkıyor. Aracın bu haliyle küçültülmüş bir Navigator'ı andırdığı da söylenebilir.


İç mekanda modern bir hava estiren Aviator, üç kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge panelinin haricinde yolculara doğru yaklaşan ön konsol, kromajlı trim parçaları, açılı yerleştirilmiş orta konsol ve ince yapılı havalandırma ızgaraları gibi dikkat çekici detaylara sahip.

Üç koltuk sırasına sahip olan aracın elektronik yardımcıları arasında yol yüzeyini gözleyip sertliğini ona göre ayarlayan süspansiyon sistemi bulunuyor. Ayrıca sürücü, Aviator'ın kapılarını cep telefonunu kullanarak açabiliyor.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 motor bulunan otomobil 406 beygir güç, 544 Nm tork üretiyor. Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçta 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 2019 yılı içerisinde şarj edilebilir hibrit seçeneği de tanıtılacak olan Aviator bu şekilde 500 beygir güç, 855 Nm tork üretebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder