30 Kasım 2018 Cuma

Porsche 911 GT2 RS Clubsport


Porsche'nin bu hafta tanıttığı tek yenilik 992 kasa kodlu 911 modeli değil. Alman marka, 991.2 kasanın temellerini kullanan GT2 RS modelinin pistlere özel bir seçeneğini de satışa sundu.

Teknik olarak GT2 RS'in pistler için üretilmiş versiyonu olan otomobilden sadece 200 adet üretilecek. Ek hava giriş ve çıkışlarına sahip bagaj kapağı, farklı jantlar, hafifletilmiş camlar, dev bir spoiler, yeni bir arka tampon, merkezi egzoz çıkışları ve büyük bir difüzör, dışarıda dikkat çeken farklılıklar.


İç mekanda GT3 R'dan alınmış dijital gösterge paneli, oval direksiyon simidi, tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, yangın söndürücü ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri yer alan aracın bütün izolasyon malzemeleri sökülmüş. Orta konsol da yarışlara uygun hale getirilirken karbon fiber ve Alcantara parçalar da gözlerden kaçmıyor.

1.390 kg ağırlığa sahip olan modelin kaputu altında, GT2 RS'te de görev yapan 3.8 litre hacimli, çift turbo beslemeli, 6 silindirli Boxer motor bulunuyor. Ünitenin 700 beygirlik gücünde değişiklik olmasa da frenler ve süspansiyon sistemi piste uygun olacak şekilde güçlendirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder